sâmbătă, 6 martie 2010

Brandon Mull a facut un gest nobil

martie 3, 2010 by Shauki
Brandon Mull, cunoscut pentru seria sa de succes „Fablehaven” a făcut un gest impresionant. În decembrie, prin intermediul grupului „A Wish With Wings” (care împlinesc unele dorinţe copiilor cu boli letale), Brandon Mull l-a sunat pe Chase Autrey (suferind de fibroză chistică) în vârstă de paisprezece ani, un fan înfocat al seriei, pentru a-i povesti ce se va întâmpla în volumul 5, ultimul din seria Fablehaven, deoarece… data lansării volumului (martie 2010) părea cam prea îndepărtată pentru boala băiatului.

Într-o joi din decembrie, Mull l-a surprins pe Chase cu un telefon în camera sa din spital. Când Chase a răspuns apelului în camera sa, înconjurat de familie, a spus „Holy Crap!”. Apoi Mull a făcut ceva pentru Chase ce nu ar face pentru niciun alt fan: I-a povestit intriga top-secretă a volumul cinci. „Dacă îţi spun asta, trebuie să-mi promiţi că vei păstra secretul… este numai între noi”, i-a spus Mull lui Chase prin telefon din casa sa din comitatul Utah. Pentru câteva momente, Chase a lăsat în urmă realitatea crudă a vieţii sale din spital.
„A fost minunat să-l vedem concentrându-şi atenţia într-un mod bun. A îndurat lucruri pe care alţii nu le-au îndurat niciodată”, a spus tatăl lui Chase, Patrick. „Corpul său cedează”, a spus mama lui Chase.
Mull a început să plângă spre sfârşitul conversaţiei când familia lui Chase a strigat „mulţumim” prin telefon. Autorul în vârstă de 35 de ani, tată a trei copii, a spus că nu îşi poate imagina cum e să ai un copil în spital cu o boală letală. „Gândul că volumele mele ar putea să-i distragă atenţia este mai presus decât orice”, a spus Mull stăvilindu-şi lacrimile.

Un video puteţi vedea aici. Cum vi se pare gestul lui Brandon Mull?

(articol preluat in totalitate de pe lbogul lui Shauki http://shaukisbookcase.wordpress.com/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu